såååå klantigt... =(

Usch vad sur jag var på mig själv i söndags, var i Glanshammar och tävlade (lätt B:1). zanDay gick jättebra! Det är första gången jag känt att jag fått fram endel av allt det som hon kan hemma (och Jag med...) men vad gör jag??! jo jag rider fel väg! Hallå! Har ALDRIG hänt mig tidigare!
 uscha vad arg jag blev på mig själv! Men när jag sedan lugnat ner mig å fått protokollet så var jag rätt nöjd. Försöker hela tiden tävla mot mig själv och höja procenten. Det hade jag gjort ändå!
Hade jag inte ridit fel hade jag kanske dessutom, som lite bonus, varit placerad.... suck...
Får väl skylla mig själv då jag typ hatar att träna på program och rider dem i bästa fall 2 ggr innan tävling... dumt. Men finns så mkt annat kul att träna på!
Men har nu till helgens tävlingar i Filipstad faktiskt ridit  igenom programmen 2 hela gånger och 3 gånger dela ur det.  Men helt plötsligt har jag blivit nojjig att jag inte ska komma ihåg dem! Dessutom är de på lång bana båda 2, mera å hålla reda på... ja ja, nu har jag gnällt av mig på mig själv lite, berättar efter helgen hur det har gått. håll tummarna för att JAG sköter mig! (ZanDay gör det jämt!)
//Johanna (Kassör)

strömsholmstävlingarna lördag 8 juni- söndag 9 juni?

Alltså: ska vi åka lördagen eller söndagen? vilka SKA åka? Vilka kan köra? Vilka VILL åka men har inte bil? skriv under kommentarer vad ni nycker, så försöker vi gemensamt fatta ett beslut! Kanske blir det bilar båda dagarna!

// Johanna, Kassör
(personligen, om jag åker vill jag på lördagen)
Glöm inte skriva era tele nr så kan vi lätt ringa runt sen!
självklart betalar de som åker med i bilen bensin pengar!!!


Pay ´n´Jump Kvinnersta

Igår var Gazira och jag på pay n jump på kvinnersta, Och tog oss runt felfritt i båda klasserna 50 och 70cm. Men vi skulle nog behöva komma igång och träna lite mer hoppning, det går både alldeles för fort och hon hoppar väldigt stort, men hon älskar det! synd bara att jag är lite feg när det gäller hoppningen.

image717
image718
image719
image720
image721

Och hon gick även rakt in transporten både dit och hem.
Vilket hon också gjorde i söndags när vi var på dressyrtävling i glanshammar.

Vi har planer på att vara med på pay n jump i kumla den 11 juni ich i glanshammar den 17e vore kul om några fler från klubben kom också.

/Astrid

Och så var Ebba iväg :)

Ikväll så åkte vi iväg med Ebba till Lindha & Mattias ! :)
Släppte ihop henne med Clinton utan problem :) Lite små tjut var de men de till kommer med Ston !
Sen när jag åkte gick de sida vid sida och betade lugnt :)
De känns otroligt skönt att de gick så bra måste jag säga :)

/ Amanda





image716



HÄSTLOPPIS!!!

Söndagen den 1 juni hålls Hästloppis på Kristinelunds Gård!
Kom och handla, umgås och ta en fika!

Kanske du missat att du kan sälja dina begangnade grejer på detta loppis? Ta med ett bord och sälj dina hästprylar.

Vi säljer allt från  benlindor, schabrak och träns till sadlar, täckestvättmaskiner och  äldre hästtransport.

Vägbeskrivning:
Från Statoil kör mot Kåfalla,Finnåker ca 2km, tag vänster mot Saxhagen, följ vägen ca 700m, rakt fram i fyrvägskors = Framme!

Från Lindenäs kör mot brukshundsklubben, håll höger och följ Liabstaketet genom skogen tills du ser rött stall på vänster = Framme!

Varmt Välkomna!!!
Servering finns!


sadlar säljes

Är det någon i föreningen som är på jakt efter sadel?
Då min gamla häst har avlidit så säljer jag nu hennes sadlar:

En Wintec cair, hoppsadel, svart,17" och med utbytbar bomvidd, normal och normal mot vid ingår, Köpt april 2008 och endast använd ca 10gånger, ser helt ny ut. Den har flyttbara klossar både fram och bak, och är luftstoppad. livstidsgaranti på bommen, fem år på luftpanelerna och två år på övrigt. nypris 4995kr plus extra bomjärn 295kr
Pris 4000kr eller ge ett bud

och en Sigma dressyrsadel i syntetmaterial,  svart, 17" och normal bom. ingen lyxsadel men hel och fräsch.
pris 500kr

/astrid

Prio utforskar!

image710

image711

image712

image713

image714

Här på gården händer mkt! Nya gårdsmedlemmar kommer på rullande band =)
Prio går nu på bete med Lindhas hästar Donna och Zigge. Prio tycker det är jättekul att busa och stegra med storasyster Donna. Han leker även med min hund Enja. Husse(Rickard) är fortfarande mycket mer intressand än matte(Mia). Vi har börjat träning med lastning, benlindning, borstning, hovkratsning och IKEA-påse träning. Allt har gått mycket bra, hittills!!
Soliga hälsningar från Mia Lindström och Prio prutt

Lilla Tuva är äntligen hemma på Kristinelund!!!

64345-705
Wow, vilken upplevelse!!!
Kl: 23:45 den 21/5 gick vattnet. Värkarna började vid 01:00 den 22/5 och vid 07:30 på morgonen var vi inne på förlossningen. Där började en omtumlande upplevelse som slutade 04:57 23/5 med att Tuva föddes. Då var hon 48 lång och vägde 3140, och självklart är hon världens vackraste lilla varelse!!! / Lindha Doverud

skvaller....

Vi har fått en ny medlem i föreningen!!! Hon är född i fredagsmorse!
Grattis Lindha och Mattis Doverud till eran lilla flicka!!! lycka till!
/Johanna

- Ren Kärlek <3 -

image704


/ AmandaStillnert.

Bichebos Savoury Sage Vad ska hon kallas???

Bichebos Savoury Sage
oj oj vilket namn..  Savoury betyder ju ljuvlig, behaglig, välsmakande, en liten goding alltså och det stämmer verkligen bra. Sage betyder Salvia. Slang för savoury är "savvy"
förslag???
Johanna& Josefine

Clinic för Anna Twinney

under helgen har jag och Gazira varit på en tredagars clinic på stall danora för Anna Twinney från USA, vilket har varit otroligt lärorikt för både mig och Gazira.
Jag har lärt mig ortoligt mycket om vilken stor betydelse kroppsspråk och ögonkontakt har i samarbetet med hästen, jag har aldrig tidigare testat på horsemanship eller det här inlärningssättet men det är absolut något som jag kommer fortsätta att jobba med.

Det blev en riktig aha upplevelse när Anna drev Gazira runt i en rundcorall och jag stod på sidan, och varje gång Gazira och jag fick ögonkontakt så stannade hon, men när jag lär bli att titta på henne så fortsatte hon att springa runt. Det var då det faktiskt gick upp för mig hur viktigt det faktiskt är vad man säger till hästen med ögonen och kroppsspråket.

Jag hoppas att vi får möjlighet att fortsätta att lära oss mer om det och på så sätt utveckla våran kommunikation.

tyvärr så glömde jag kameran hemma, men Rob kanske har några bilder från clinicen att bidra med?

/Astrid

Vad vill just DU ha för aktiviteter i DIN förening???

Det är vi som är medlemmar i föreningen som gör föreningen! Därför är det så viktigt att ALLA får sin röst hörd!
Ta chansen och skriv en (anonym om du vill) kommentar under denna bild, så att vi får veta vad Du skulle vilja göra i Din förening!
Kanske du vill ha:

-Ryckttävling
-Videokväll
-Hjälp att måla hinder
-Lära hästen konster
-Blomsterresa
-Studiebesök på djursjukhus
-Handikappridning
-Käpphäst-hoppning
-Bra föreläsningar

eller kanske något helt annat...  Ge dina förslag som kommentarer under inlägget!

På bilden ser ni ett av Stall Södra Godbys staffetlag -95. (Arboga) Vi var ingen förening bara ett gäng tjejer och killar som gillade hästar och hade alltid en massa aktiviteter tillsammans med grannstallen. I detta lag var det bara jag (i mitten på den bruna hästen) som hade foderhäst (den svarta till vänster). De andra tjejerna har lånat hästarna/ Lindha Doverud

64345-702

Litet ps....

En av våra uppfödningar Lord Limbo Tap ( Cancan - Landlord) har i helgen varit på 3 års test i halland där han bor. Med 46 poäng klass 1 i hoppning och godkänt ridprov är vi mycket stolta över våran "Tina's" storebror.image701
"Lorden" som föl

Fy på mig så dålig jag varit på att uppdatera, så nu blir det blandat innehåll

"Ulla" Campanula Tap har debuterat på en liten hoppning bara 70 och mest som milljöträning men skötte sig bra. Denna 175 cm jätte baby har fullt sjå med att växa i kroppen men det tar sig.
Licens är löst och nu kommer mera .....image696

Mamma Orchis har varit ute på lite tävlingar under våren och har gjort några felfria 1,20 så här långt
Peppar peppar så verkar kotan hålla bra och damen börjar komma i fin kondis så nu ser vi framåt mot lite klättring i klasserna. Pia som rider båda damerna är nöjd med deras utveckling.
image698
image699

Jeppe och "Etta" har varit och hoppat i vretstorp denna gång vart det 70 och 80 och skötte sig kanon bra.
Nu är första lokala anmälda, vi hade ju tänkt hemma plan men det vart ju inget så nu ska vi på en två dagars i slutet av maj, sen kommer köping få vi se.

Det var väl det roliga
Nja föresten det är vå så kalvar, lammungar, kaniner, ankor som ruvar och kläckmaskinen i full gång........


Tråkigheter......

Min "Allan"  ( också hon dotter till Orchis) eller som alla känner henne "den blinda"  fortsätter med sin olycksförföljelse.
Vi var till atg-örebro på  valborg och röntgade hennes högra bakben där trodde de att det var en lösbenbit så vi remiterades till skara för operation.
14 dar senare hade vi tid i skara men då vi skulle lämna henne vart specialisten tveksam och ville ultraljuda knäet på henne , det visade sig att menisken och ett ledband är skadat så ingen operation att tala om.
Så Allan fick åka med hem igen.
Prognosen är inte god , ridhäst blir hon inte men eftersom det är en skada så  har hon fortfarande ett stort avelsvärde och det kanske kan gå.
4 månader i sjukbox och sedan återbesök igen, de tror och hoppas att hennes ringa ålder och att hon inte är så tung i kroppen än ska kunna göra så att det ev har möjlighet att växa samman i leden så pass så benet fungerar och inte gör ont men med något nedsatt rörlighet.
Så här plockas det gräs, hittas på mentala leksaker och upptäckståg som kan göras stillastående.
Allan är  super truper mentalt , hon är bara 9 månader kliver av och på transport som om hon aldrig gjort annat, (trots att hennes resor bara varit till djursjukhus) possetiv till allt nytt, undersökningar, röntgen ultraljud , vågar -ALLT, lite stora undrande ögon men sen inget mer.
Efter en dag i sin hage ensam från kompisarna så var hon ok med det också, vill gärna ha lite sällskap vilket jag lovar hon får massor av.
Hennes sjukhage är precis utanför huset och hon "snackar" med mig mest hela dagarna.
Så min sommar kommer mestadels gå ut på att roa underhålla och knia gräs till Allan.image700


Säljes/skänkes och köpes!

Vill dels sälja eller skänka mina kaniner till någon som har lite mer tid för dem. En kastrerad hane och en hona som bor ttillsammans. Är det någon som vet någon som vill ha ett par kaniner, så hör av er! De säljes med burar, matskålar och alla andra tillbehör.

Letar också efter en häst! Ska vara minst 160 cm i mkh. Körd och riden. Frisk och ha pass. Trafiksäker. Minst 5 år gammal och max 17. Till sällskap, allround ridning och hobbykörning!

Hör av er på mailen

[email protected]

eller tel

070-6214574

/Maria Vallak


Presentation

Jag heter Madelen Laituri och är 13 år, fyller 14 i augusti. Jag bor med min mamma, pappa och lillasyster i Koverboda, utanför Vedevåg.

Min lillasyster har en shetlandsponny som heter Snoddas och han är 21 år. Så har jag mitt gotlandsruss Onyx som är 20 år, så har jag min New Forest, Minocci ( Nocce ). Nåra vet ju redan vem han är, men för er som inte vet så är han 16 år, 143 cm i mankhöjd och brun.

Vi trärnar regelbundet för Astrid Lamprecht i både hoppning och dressyr, dessutom så har vi kommit i gång o tävlat en del, vilket är väldigt roligt.

Ja, det var lite om oss.

Kramar Madelen och Nocce


Bete Sökes !

De har uppståt ett problem genom att vår andra häst ska åka bort på betäckning snart och är borta tills i September !
Då blir vår lilla älskade Haflingerponny själv.

Så nu letar vi ett bra bete åt henne för att vi inte hittat sällskap åt henne !

Hon är snäll och kan gå med alla hästar , hon är ranglåg :) Vill kunna ha tillgång till att rida henne ett par - tre dagar i veckan för att hon inte ska bli rund om magen allt för mycket , hon har lätt att lägga på sig tyvärr.

Så om de är någon som har bete här omkring så hör gärna av er !

Vi kan tänka oss betala en liten summa till den som har betet !

Min mejl är  : [email protected]


image694
Ebba :)

/ Amanda Stillnert



Flugmedel

Billigt flugmedel till häst hittar ni på http://www.tipking.co.uk/tip/4652:html  / Marie

Presentation Av Oss Två =D

image691

image692

image693

Ja som sagt Johanna efterlyser ju presentationer :)
Så jag får väl ta mig och skriva en :)


Jag heter Amanda Stillnert & 17 år gammal alltså född 1991 I Mars Månad :)
Jag bor med min Pappa & min lilla syster Jennie utanför Vedevåg i Bor på vår hästgård.
Vi har plats för 7 hästar men dock har vi bara två. Jag har en haflinger Ebba men oftast kallas för Busan därför att hon är liten busig madam :) Hon är f.d ridskoleponny från Lindesbergsridskola. Hon är importerad från Österrike och är född 1996. Dock vet vi ej någon stam på henne. Hon är lite av en allround ponny som gillar de mesta :) Just nu så tömkör vi henne ganska mycket. Vi har tänkt att betäcka henne nästa år. Vi har också ett travarsto som heter Omaha Beach som är efter Peace On Earth. Hon är född 1998 och är egen uppfödd av min mamma som nu bor i sthlm med sin nya man Stefan & min lillebror lukas.
Hon ska skickas på betäckning med Running Sea och kommer inte hem förens i September igen !

Jag går just nu inte på något program på gymnasiet p.g.a vissa omständigheter.
Men sökt om till hösten och då får vi se hur de blir :)
Jag läser bara kärnämnen & praktiserar i veckorna !

Annars så rider jag till och från på Ebba , dock så beror de helt på mitt högerben efter min trafikolycka.

De var lite om oss :)

/ Amanda & Ebba.

Hej på er alla!!!

Har tänkt på en sak, och även fått påoekande från flera håll. Ibland händer det att det kommer in inlägg, eller kommentarer som inte har något namn. För den som skriver kan det kännas som alla vet vem man är, men så är det inte! Vi börjar bli så många så alla känner inte alla! snälla för att alla ska kunna "hänga med"  skriv vem ni är, och sen, försöker vi framöver Förklara lite mera när vi skriver något, så det inte blir så "internt" Vad sägs om det???

Mvh Johanna (Kassör)
Ps var tog alla presentationer vägen? det var så kul! kan vi inte fortsätta???  Kom igen någon av er, som jag vet läser, men inte så ofta komenterar eller gör inlägg, gör det NU!
Vi vill ha FLera som är aktiva Gemnsama bloggare!
 vet ni inte hur ni ska göra? maila mig så förklarar jag!

[email protected]

En hästig helg i Arboga ;)

64345-689
I lördags var jag bjuden på en trevlig grillkväll hos Pernilla Wassberg. Där var oxå flera av mina gamla stallvänner, Magnus och Gustav. Och såklart kunde vi inte bara hålla oss till den härligt grillade maten, utan hamnade självklart en stund nere i stallet med Nillas fina hopphästar! /Lindha

Spontan "hästvisning" hemma hos Gustav i solen.

image685image686image687image688
I dag, söndag, var vi hemma hos Gustav och fick en spontan hästvisning. Vi valde vilka hästar vi ville se, och Gustav visade dessa för oss. Härligt och avslappnat i solen!!!
Tack mina gamla stallkillar för en trevlig helg/ Lindha

Sällskap åt Ebba !!

Nu behöves de sällskap åt Ebba !

Hon blir själv från nästa vecka tills i mitten på september ungefär !


Litet Tips ! :)



http://mandystillnert.blogg.se

Lite reklam...

Kolla i på min blogg så ska ni få se några söta saker...
www.johannaklockars.blogg.se

En ny häst!!!

Jag har nästan gått och köpt mig en ny häst, hon ska veterinärbesiktigas på fredag och går hon igenom så blir det köp.
Hon är bara 9 månader än, och ett halvblod, importerad från polen i vintras.
image682
image683
vad tror ni, kan det bli någon dressyrstjärna av henne? :)

Loppis/Bytardag ??

Nu har vi i Stall Kristinelund börjat vårrensa bland våra hästprylar. Det är en hel del saker man samlar på sig som man inte behöver.... Därför tänkte vi annordna ett litet hästloppis den 1juni hemma i min paddock.

Har du också upptäckt att även du samlat på dig saker du inte behöver? Ta med dig ett bord och dina prylar till min paddock söndagen den 1juni och sälj dem!
Kanske finns det någon som kan tänka sig att sälja lite från "föreningskafeterian" samtidigt?

Anmäl dig till mig, Lindha innan 18 maj på tele: 070- 42 17 690, 0581-107 06 Mail:
[email protected] eller här via bloggen.

Inget är för stort och inget för litet!
Här i stallet ska vi sälja allt från hästtransporter och sadlar till sporremmar och hemmagjorda benlindor.

Välkommen med din anmälan / Lindha D


Hopplöst Till Max Just Nu !

Just nu känns allt hopplöst !!
Får endast rida 1 - 2 dagar i veckan i högst 30 min p.g.a av svåra komplikationer i benbrottena :/
Det kommer ta ungefär 1½-2 år till innan jag kommer kunna rida normalt igen ..
Suck känns som jag sviker Ebba hur jag än gör. Vill inte att hon ska behöva lida för att jag inte kan ta hand om henne så mkt som jag vill .. :(
De går ju bra nu när de redan är utsläppta på bete ! Men hur blir de i höst då ?
Nej allt känns hopplöst.

Ont har man varje dag med .. Suck jäkla muskler och nerver o hamna i kläm för mina spikar i benet !!!!
Nej de blir nog att betäcka Ebba endå ! Travaren åker ju snart o kommer inte hem förens i September ..

Kanske annars blir och låna ut henne , men de känns som om hon försvinner ifrån mig så kommer jag endå inte palla nått ! ! :(:( Nej vet inte hur jag ska göra alls ..

Suck Förlåt att jag beklagar mig  ....
/ Amanda






De ska börjas i tid!

Då har lilla prio blivit snart 2 veckor, och växer och växer. Trodde inte det skulle gå sååå fort! Idag fick han prova en sadel på ryggen, men ingen reaktion. Han sköter sig mycket bra, men busar mycket med oss imellanåt.
Ps, På bilden längst ner är han bara ca 1 timme.

image678image679image680

Klubbdressyr 1 maj Vinnarna: LD: Josefine, LC: Madelen och vinnare i både LB o LA: Marita

image673image674image675image676image677
Ursäkta den dåliga bildkvaliteten, jag skaaa köpa ny kamera snart.... /Lindha