Sova på skulle!!!

Ett fartfyllt gäng samlades på Kristinelund den 30 juli för att umgås och sova på skullen. Och när det är dax för skullsovning så är det alltid spöken i farten, vilket detta gäng fick erfara.
  Men det var inte bara läskigt, utan vi hann med flera roliga aktiviteter också. Bland annat tipspromenad, korvgrillning, kubb och rulla tunna. Förutom det kom  detta aktiva gäng på flera egna aktiviteter långt in på sena kvällen, ända tills spökena skrämde ner dem långt ner i sovsäckarna och de tillslut somnade av utmattning.

Gott med lite grillad korv efter att man sprungit runt i skogen och letat tipspromenadsfrågor.

64345-434

Flera föräldrar var med och grillade. Här ses en pappa!

64345-433

Rulla tunna. Här gäller det att ha bra balans!

64345-432

Här spelas det kubb. Ett tjejlag och ett killlag fightades om segern. Det blev killarna som segrare.

64345-431

Killkubb-gänget

64345-430

Tjejkubb-gänget tog det hela på blodigt allvar och var sin egen hejarklack.

64345-429

Väl uppe på skullen började det snart att spöka :0

64345-427
Men det vet väl alla att det alltid spökar på höskullar?!!!

Vid frukost var det ett ganska lugnt och tyst gäng. Trötta?!

64345-426

Hästsnack med Elene

64345-425
Innan hemgång varvades det ner med hästsnack och horsemanship i paddocken tillsammans med Surprise och Elene.
Tack alla höskullsovare!!!!

Tillbaka från strömsholm

En nervös resa till strömsholm men många tankar i skallen. Lastning gick perfekt trots att hon inte åkt sen jag tog hem henne i januari. Väl på strömsholm var det vänta och vänta och vänta. Tankarna snurrade, men till slut fick vi bli undersökta och fick gå direkt till röntgen. Hon var vinglig och haltade under skritt och trav testerna, men var fortfarade bra om man jämför med hur hon har varit när hon var som aldra värst. Hon fick  sedan lugnande och stog som ett ljus framför röntgenapparaten. Efter ännu mer väntan så fick vi titta på bilderna.

En ben flisa från en halskota stack ut från skelettet, men veterinären visste inte om skadan har funnits sedan tidigare eller om den uppkom när hon gick omkull. Vetrinär Maria berättade att hästar som växer fort och blir stora (höga) kan drabbas av att skelettet blir lite defekt. De kan leva med detta utan att bli påverkade. OM hon nu haft benflisan sen förut så kan det ha blivit en svullnad när hon gick omkull som gjort att hon blivit vinglig och halt. Hon trodde dessutom att hon hade en hälta utöver "det vingliga". Är det inte svullnaden så är det benflisan som lossnat när hon gick ikull och då är det alltså den som trycker på nerverna och då finns inget att göra.....

Fick utskrivet 700 kortisontabletter för att dämpa den eventuella svullnaden. Ska få ca 50 st om dagen(tabl. är egentligen till för människor, därav den stora dosen). Röntgenbilderna ät skickade till en specialist i västerås för nogrannare avläsning. Om ca 1 vecka skall man se förbättring om det är en svullnad, men vet. tyckte vi skulle ge det två för säkerhets skull.

Nu är det bara den långa jobbiga väntan kvar.....

SOVASKULLE!

Du ahr väl inte glömt??? på måndag är det sovaskulle! anmäl dig till johanna 070-3609785 eller Helena 070-6537970 snarast i så fall! vi träffas kl 17 hos Lindha och äter och busar! snackar häst och kollar om det finns nå spöken...

Surprise´s mamma Samantha i regniga småland

Surprise´s mamma Samantha i regniga småland

Över ett år sedan nu Samantha fick se sin lilla bus till dotter, men hon léver och mår bra som ni alla vet. skönt att se att hennes mamma också gör det! :D

Nervös och orolig!

Ska in med pållan till strömsholm på ons morgon. Gick ikull i hagen och är tvär halt. Har varit jättehalt och sen nästa dag är det nästan borta och man tror att hon är på bättringsvägen. Sen nästa dag är hon jättehalt igen och så där har det nu hållt på. Vet ord sjukhage och kiropraktorn tror på sträckning. Gått på smärtstillande men tycker inte att det verkar hjälpa henne. Håller nu tummarna för att det inte är någon spricka i någon halskota eller ryggkota. För det vet man ju vad det innebär.
Hoppas verkligen att hon kan bli bra igen....
// Mia

Hela gänget på bete

image420
image421image422image423
Första fölisen är Gloria våran quarter
Andra är Maggan
och tredje är Alice

En hälsning från en liten plutt som har det jättebra!

64345-419
Kapten Guld hälsar till gammla matte Erika!

Kolla in snygga bruden.

64345-418
Läcker Donna, eller hur?!!

Tarja och Calle på besök i Lindesberg

64345-417
I veckan har vi på Kristinelund haft besök. Trevligt tyckte vi, men jag tror att Calle var ganska lättad när transporten rullade upp på gårdsplan i Södra Godby, Arboga. Semestern i Lindesberg var krävande.
Tack för besöket och välkomna åter/ Lindha

arab SM

arab SM

Arab SM

Arab SM

arabhäst SM i strängnäs,

arabhäst SM i strängnäs, jag kan raportera att gazira och jag knep en tredje placering i både lb1 och i 80cm hoppning :)

64345-409

64345-409

Arab SM

Arab SM

Arab SM

hej.
kl fem på morgonen idag, fredag gav vi oss iväg till strängnäs för att delta i arabhäst sm, gazira hade varit sjuk förra veckan och vi hade inte kunnat träna så värst mycket så mina förhoppningar om placeringar var likamed noll.
Men Gazira slog till med att göra sina bästa rundor någonsin, vi fick 65,2% i lb1 och det resulterade i en tredje placering och i hoppningen 80cm kom vi också trea, 5 sekunder från segraren och en sekund efter tvåan.
en väldigt lyckad dag helt enkelt. bilder finns uppladdade!
kram astrid

Mattias morgonmyser med hästarna i hagen!!!

64345-406

Ett glatt gäng tillbringade torsdagskvällen med Julihoppning i Latorp

64345-405
Här går Linda och värmer upp Rodina inför kvällens hopptävling. På bilden kan det tyckas vara lugnt på plats men det var 83 starter så det var allt annat än lugnt! Men trevligt hann vi ha ändå!

Det var Magnus som tävlade Rodina. Han tävlade också Miro och Charlston J

64345-404

Det var mycket titt-hinder i Latorp, men Rodina tog sig galant över de flesta

64345-403

När man aldrig har sett en mur förut är det inte konstigt att man stannar. Men över kom hon efter denna vägran.

64345-402

Felfritt blev det med Eskilstuna hästen Miro, detta ledde till en 2:a placering!!!

64345-401

3:e hästen som Magnus tävlade var den egna Charlston J

64345-400
Tack alla inblandade för en trevlig kväll/ Lindha

I går fick vi trevligt besök här på Kristinelund!

64345-399
Helena och Erika har för tillfället stallat upp sina hästar hos Johanna, och igår red de förbi här och hälsade på. Tack för besöket, välkomna åter   / Lindha

Erika och Kanon poserade så fint framför kameran.....

64345-398

...medans Helena och hennes häst bara gjorde grimascher ;P

64345-397

Så vågar jag äntligen säga det.... Alice är INTE blind!!!

image395image396

Mitt lilla fina palomino sto efter Orchis och A-Dur
Är idag en vecka och ojoj vad mycke det varit först fick vi åka till strömsholm för hon svullna i benen och de trodde hon hade fått en infektion sen när benen var bra skulle vi få ta hem henne men då sa de att hon är blind så hon borde avlivas......

Kanske hon inte riktigt har fullgod syn , må så vara men hon ser.

Stackars lilla sjukling...

Stackars lilla sjukling...

Lindha vårdar de sjuka, ger de behövande kärlek och tar från de rika och ger till de fattiga...

Kenir innan ridturen

Kenir innan ridturen
Skönt att ha dig "hemma" gubben!

Semester i Nora med RIKTIGA hästar

Semester i Nora med RIKTIGA hästar
Surprise har det bra på semestern. Känner sig lite hemma tror jag, hon är uppvuxen med ardennerhästar i småland så hon fann sin plats direkt.

Och hittat kärleken har hon också gjort!

Och hittat kärleken har hon också gjort!

Surprise med pojkvännen i Nora

Uppdatering ang "Guldlock"

Azalea Tap vår tredje fölis
Idag har vi hämtat hem henne och mamma från strömsholm
Benen är bra men de är övertygade om att hon är blind
De har under sökt ögonen och hittar inga fel i varken lins, pupiller, näthinna , hornhinna,eller ögon bottnar.
I morse ultraljudade de syn nerven och den är svullen , vad detta beror på och om det kan ge med sig vet ingen.
Hon får kortison mot det och sen är det bara tid och ett mirakel troligen men vi tyckte de kunde få komma hem istället för att stå där.
Hur det än blir så får jag ha henne här hemma ett tag i vart fall.
Resan gick bra och väl hemma var hon som vilken fölis som helst......
Ps jag är inte lika övertygad som de är , kanske hon ser sämre men helt blind tveksamt....

Håll alla tummar för min lilla Guldlock

Allt Detta Letande !

Ja snart är det bara ett  och halvt  år kvar för mig att tävla Ebba "/ Det känns tungt , men det är bara att leta och leta efter en större häst .. *Suck* Det är ju så mkt som ska stämma. Men inte då ska jag sälja min lilla busiga flicka ! Hon ska få slippa att vandra runt . Ett föl får det bli för henne.Får köra henne istället sen kanske (?) Rida kan jag ju oxå göra men får inte tävla henne ! Guud varför ska det vara åldersgräns på Ponnytävlingar *Suck* Men just nu är jag inte inne på en Varmblodstravare eller ett mindre kallblod ( =  Tiden finns om man vill och visst är det jobbigt med en men samtidigt måste jag ha en större häst. Ja det är svårt det här *Suck*

image390

 - " Kommer aldrig kunna skiljas från dig gumman.Inte efter det att du kom hem till oss och tog över mitt hjärta vännen min <3 Du är så fin sötnoos >.< Du är det mest kloka häst jag har haft du fattar allt med minsta lilla vink . Även om du är väldigt envis så kan du när du vill. Gumman du ska stanna här det har Pappa lovat att du ska få.Alla älskar dig i hela familjen.Du är våran Stora hund som följer oss vart vi en går :D Vi älskar dig otroligt mkt tjejen och det ska förbli så . Puss På Din Fina Mule ( : <3 "

Resultat KlubbCup

1:a Jenny Jansson
Delad andra plats: Lovis Hedberg och Malin Brobäck


Grattis!


Man rosetter....

Ja du min kamera och jag var inte sååå goda vänner idag heller men detta var det bästa jag kunde hitt men Etta ser ut som hon sover och det brukar ju just inte vara hennes melodi.....image389

Trött Ebba :)

En mycket lyckad helg med tre rosetter för vår kära lilla goa ponny =) Hon är världens duktigaste som verkligen har fått tillbaka livsglöden sen hon kom till oss i September =) Hon gjorde verkligen bra ifrån sig i helgen =)


image388

Det var 2 stycken som representerade våran klubb på den lokala dressyrtävlingen som anordnades på Norslund. Astrid och Johanna

64345-387

En händelserik dag!!!

Trots en del trasiga stigläder och en och annan utslagen tand tycker jag att man kan sumera denna Pollux/Klubbcup som mycket lyckad!!!

Ett stort tack till ALLA som gjort denna helgen så bra/ Ordf Lindha Doverud

Madelene och Onyx G

64345-386

Mamma AG instruerar

64345-385

Lisa och Freddy

64345-384

Elin och Marinella

64345-383

Kicka och Zan Easy

64345-382

I väntan på 90

64345-381

Här är cupvinnaren Jenny, Malin och Lovisa delade på 2:a platsen

64345-380

Ett gäng förväntansfulla lottköpare. Det fanns mycket fina priser att vinna, och vissa hade till och med turen att vinna flera g

64345-378

När cuppen var över var vi ett trött men glatt gäng som avslutade med grillning

64345-377

Och vissa hade till och med energi kvar att hitta på egna tävlingar.

64345-376

Glad =D

Gud måste bara få skriva hur nöjd jag är med Ebba efter vår andra dressyrtävling (= Även om det inte gick super bra så är jag verkligen nöjd med tanke på att vi har höjt oss i procent med 6,9 %. Detta tkr jag verkligen är ett stort steg på vägen (= Detta är verkligen kul att se att damen faktiskt kan fast hon är Elva år ! =) Hoppas bara att det ska gå lika bra i hoppningen ! =)


P.S Erbjuden ett Halvblodssto Brun & Med Bläs ! 22 åring men mkt pigg och fullärd ;D Kanske nästa Häst endå? Måste övertala Pappa om denna mycket fina häst från Jönköping som vi dessutom ska då få gratis ! :D

Nu lägger vi ut en bild på Snyggingen Malibu som vi sålde för ungefär 5 månader sedan !


image375