Lokal 2008

Vi gjorde det igen!!! en helt suverän tävling, alla har varit jätte nöjda och vi har fått MASSOR med beröm för våra trevliga funktionärer! Tack alla funktionärer! utan er vore det inte en så bra tävling, nej rättare sagt ingen alls!
Dessutom blev det ju ett klirr i kassan också!
TACK ALLA!!!

En Liten Hemlighet ;)

Jag måste bara få säga att jag är väldigt stolt över min kusin Ida :)
Hon är modig , att gå från B ponny till Storhäst bara sådär :)
Under sommaren har hon utvecklats väldigt mycket inom ridningen och detta har nog mycket med att Viktoria har ställt upp och hjälpt henne :) Viktoria är en duktig lärare :)
Jag älskar att se Ida rida, de är vackert när hon och hennes fullblod bara dansar fram i paddocken :)

Jag älskar dig Kusinvitamin , jag hoppas en dag få se er på tävlingsbanorna jag vet att ni klarar de :) <3

/ Amanda

Caprilli 16/8 -08


Den 16 augusti annordnades en caprilli, vilket innebär ett dressyrprogram med några hinder.
Vädret var optimalt och humöret var på topp för de tävlande, och de som valde att ta en fika kunde njuta av Maries hembakta blondiner... mums!!!

LOKAL PONNYHOPPNING 4OKTOBER INSTÄLLD!!!

Pga att Distriktet ville krångla med oss och flytta våran tävling, så har vi beslutat att ställa in tävlingen. Vi känner att det inte är sjysst mot er medlemar att hålla på och ändra datum fram och åter när ni ska vara så många som ska ställa upp och jobba den dagen. Om vi hade haft tävlingen kvar, de kan ju inte tvinga oss att flytta, då har de lagt in en liknande tävling samma dag... inte lyckat för oss!
 Hoppas det är ok, vi återkommer med större tävlingar nästa år! Nu satsar vi allt på den lokala dressyren nästa helg!
 Medlemsbrev kommer senare än tänkt, kommer i början på nästa vecka, vi har istället valt att till den lokala dressyren ringa runt till er! Om det är så att ni kan jobba och inte vi ringt, HÖR AV ER!!! Det fattas folk, det tar tid att ragga upp er, häst folk sitter ju inte direkt å rullar tummarna hemma i soffan=).

Funktionärs listan till tävlingen kommer att ligga på hemsidan från och med fredag, var vänlig kolla in tiderna NOGA!
Vi ses På tävlingen!
//Styrelsen

Nykomlingarna Sandra och Elvis!


Sandra och Elvis rider trail!


Ny medlem!

Hallå!
Har här i dagarna blivit medlem i er mysiga förening.
Tack Johanna Klockars för ett trevligt bemötande!!
Vem är då jag?
Jo, Sandra Matsson heter jag och är 27 år gammal och bosatt i Ramsberg.
Ridit sen fem års ålder, tävlat mestadels inom dressyr, pluggar till undersköterska på Masugnen och har ett år kvar av utbildningen. Hundägare och djurälskare. Har en DanskSvensk Gårdshund som heter Billy och en sambo som heter Patrik. Flyttade tillbaka till Ramsberg förra året i juni efter sex år i Nynäshamn.
Har haft ett hästuppehåll på fyra år efter att jag sålde min morganvalack Roscoe till Motala.
I december förra året träffade jag min nuvarande kärlek - Skyrock Memphis King, aka ELVIS!!
Han var då avelshingst på Kurrboda Morgans i Ramsberg men kastrerades i mars i år.
Planerna är att jag ska träna och tävla honom åt Kurrboda Morgans till och med nästa sommar, sedan får vi se, förhoppningsvis har jag råd att köpa honom! Han är en häst man inte vill skiljas ifrån!!
Denna tävlingstermin kommer vi att tävla 3 tävlingar och så har vi varit på ett riksmeeting där vi placerade oss som två:a i Hunter Pleasure och fick en första placering på visningen för valacker 4 år och äldre med 41 p.
Vi kommer att vara med på dressyrtävlingen den 31:a, sen rida Fornabodaritten och till sist dressyrtävlingen på linde ridskola den 27/9.
Än så länge är vi orutinerade och har svårt för att galoppera, men övning ger färdighet och det ska vi skaffa oss ute på tävlingsbanorna!
Ser ni oss ute på tävlingarna tveka inte att hälsa för vi är pratglada och jätteglada för att vi fick bli medlemmar i er förening och tävla för er. Vi håller tummarna att vi inte ska skämma ut er allt för mycket!! =)
Kramar från Sandra och Elvis!


New Body!

Nu har vi New Body väskor igen! 3 st finns det, de är ute nu denna vecka alla 3. Vi byter på måndagar, försäljningsstart -måndag 18 augusti. vill du ha en väska en vecka? ring Marie070-3674777  eller Johanna 070-3609785. Det finns kataloger att hämta eller få också, om man inte vill ha väskan! Bättre lite försäljning hos många än inge alls! Eller du kanske bara vill köpa? Det går bra det också!

Håll utkick i brevlådan efter medlemsblad igen! Det kommer att finns med funktionärslistor för höstens kommande tävlingar, alla ni som inte skrev upp er har blivit utplacerade. Kan man inte den tävlingen, DÅ MÄSTE MAN HÖRA AV SIG!!! ring Marie isåfall! Ni som skulle vara funktionär på lokala ponnyhoppningen i våras har vi räknat med nu den 4 oktober, och samma uppgifter, datum för möten kommer i brevet!
//Styrelsen

Slut på semestern!

Nu drar vi igång igen! Styrelsen har styrelsemöte hos Marie måndagen den 11/8 kl 18.30 -21.30hos Marie.
Den20/8 kommer SISU på besök och pratar om att driva en föreningframåt, Det är hos Johanna Klockars kl 18.30-21.30. Det är mkt viktigt atrt alla kommer i styrelsen!
 Väl mött!

Ni andra vet väl att det är Caprilli på lördag den 16/8 hos Marie, se hemsidan! Sen är det dax att ladda för årets KM!!
Alla datum med aktiviteter hittar ni på hemsidan!

stackars lilla Zelma

Även här inne i Örebro har det hänt en hel del, ena dagen springer Zelma i full fart i hagen och leker, nästa står hon gipsad med order om boxvila.

i fredags förra veckan (på sin 1års dag) var hon plötsligt jätte halt, förmodligen en vrickning av för mycket bus sa veterinären. avvaktade till nästa dag, då hade hon förstärkt puls i framhovarna, 40graders feber och var svullen i benen.  veterinären tog blodprov och skrev recept för behandling mot fång.
Men hon belv bara värre, hon orkade knappt stå på benen och ville inte röra sig alls. så vi mer eller mindre bar in henne i transporten och åkte till kliniken. Blev mottagna av en veterinär som bara pratade engelska och som la högst 3 minuter på oss, sa att det var en hovböld och skickade oss till hovspecialisten.
där fick hon hoven uppskuren. hovspecialisten var skeptisk och ville att veterinären skulle kolla upp det vidare eftersom hon hade så hög feber och var så pass allmänpåverkad. Men vi blev hemskickade, ingen tyckte att det var något konstigt med henne.
två dagar senare hade hon fortfarande feber, och var fortfarande halt, visserligen mindre halt. jag ringde tillbaka till kliniken och fick order om att avvakta några dagar till.
fem dagar efter första klinik besöket var hon fortfarande ordentligt halt. jag kontaktade då en annan klinik och åkte dit för röntgen av hoven. fick dignosen att hon har en mindre broskskada i hoven. dom trodde att prognosen var rättså god eftersom hon är så pass ung och skadan var så pass lindrig. men hon kommer få stå i boxvila i minst tre veckor. kul att hålla henne sysselsatt så länge, hon har redan hunnit tugga sönder en stor del av inredningen och klia bort halva sin svans.
lägger in några bilder med
så här eländig såg hon ut när hon kom till mig:

gör ont i mig att se den där bilden, hon är ju så fruktansvärt mager.

så här ser hon ut nu:


Bröllop!

Nu har Klas och jag gift oss! Hemma i skogen (den 2/8), och självklart är Wawrzyn med på bröllopsbilden!

/Maria



VARFÖR ? ? ? ? ? ?


Det finns inte ord som kan beskriva det som har hänt......
Dovas Priority, Prio, blev bara dryga 3 månader.
Han halkade i hagen, eller blev han sparkad??? Ingen vet!!! Men vid 4 tiden i morse gick hans vänstra bakben av.
Var det ödet, eller var det bara ännu en hemsk olycka????
Mina tankar finns hos Mia. Vad mer kan jag säga..... Det finns inte ord!!!!

/ Lindha Doverud