GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR ELENE & CLINTON FOUR SOCKS

image571

Invigning lördag 5 januari

Camilla Hulth i Guldsmedshyttan inbjuder alla som vill till sin invigning av sitt ridtält på lördag kl 16.00. Det kommer att bjudas på lättare förtäring och uppvisning.
plats: guldsmedshyttans Herrgård.
Du kan gå in och titta på hennes hemsida om du vill veta mera om vem Camilla är!


www.chdressyr.se

Det var det där med att presentera oss

image570
Jag heter Inger Holmberg och min älskade häst heter Madicken. Första gången jag såg henne stannade jag i stalldörren och bara tittade. Hon såg på mig med ett uttryck som sa "ja, här är jag, var har du hållit hus?". Jag hade alltid drömt om en liten stadig fux. Samma år som jag passerade 50 fick jag köpa henne och det har jag aldrig ångrat. Hon är allt jag önskat, vacker, snäll och klok och vi har fått den där härliga kontakten. Som en god flockledare tar hon oxå hand om oss människor ibland. Sedan vi börjat träna för Sissi Zetterlund börjar vi se skapliga ut på ridbanan oxå och jag har lärt mig massor! Här är det min dotter Linda som rider och det är hennes lilla grå Rodina som skymtar på en bild. Pållarna har nu fått konkurrens av det första barnbarnet Nellie. Eftersom jag ogillar att vara med på bild är det bra att ha en sötnos som drar blickarna till sig med på den. 

God Jul & Gott Nytt År önskar medlemmarna i Södra Dylta genom Riff & Mon Amie

image567


God Jul & Gott Nytt År Önskar Mandy & Ebba :)

image564

Hälsningar från Kristinelund!

image565
image56464345-559

Vi passade på att springa lite i sommarhagen den här fina vinterdagen. Stallkatten Guzzi var också med och höll uppsikt över oss.

Härlig vinterdag på Kristinelund!

64345-56164345-560

Rockhammars lucia tåg

Idag har det lussats
Viola med Onyx var lucia, Madde med Nocke och Matilda med Jamaika var tärnor och Jeppe med Etta var tomteimage557
De startade med att pynta sig själva och pållarna med glitter och bjällror
En rund ridning och vacker sång bjöd de oss på
Fika med varm choklad och lusse bullar fick de vid besöket hos oss och kvällen avslutades hemma hos Madde med korvgrillning.i grillkåtan.

image558

Lucia 2007

Lucia 2007Ett glatt tomtegäng förgyllde luciakvällen för boende på hermanstorps och hagabergsområdet.
Tack för en trevlig kväll!!!

Jesper och Anna Greta

image550
Här är alla våra hästar
Första bilden är Orchis 9 år efter Opius-Linnea, hon har tävlat 135 hoppning och gått breeders, falsterbo men är hemma igen efter en skada och vilar men skall straxt tillbaka i tävlingsverksamhet om benet håller.
Även hennes dotter född 07 efter A-Dur, Azalea Tap , Allan kallad (hon som de sa var blind på strömsholm???)
Nästa kort är Campanula Tap efter Orchis - Chess , Ulla är nu 4 år och har nyligen åkt till beridare och skall starta sin tävlingskarriär, med breders , kvallitets och alla årgångschampionat i sikte.
Sen kommer Miss Gloria född 07 och är quarter efter Mr Gentle Deducation och våran Tender tapdancer.
Sen har vi 1 åriga Tina, Cavatina Tap efter Casir Ask och vårat gamla sto Cancan en blivande skimmel och Jeppes nästa häst kanske???
Sen stallets småttingar Jeppe och Etta, Curiousity Killed the Cat hela 22 år korsning new forset och fullblod och en underbar ponny som är pigg duktig och bussig i all och försöker hjälpa Jeppe så mycke hon bara kan.
Fux fölisen är Maggan , Magnolia Tap, efter Maloubet de plevill- Campanulla Tap, född också hon 07
Sist kommer Tinka vårat quarter sto som är född 02

Jag själv är 43 år fyllda , tävlade mycke ponny som ung , var sedan ifrån häst imånga år  med ett par återfall....
Började om pånytt när dottern som är äldre än Jesper började rida, då kom en islänning in i familljen och sen Orchan som unghäst och sen var jag fast igen.
Idag rider inte stora syster så kul är det att Jesper är igång nu.
Vi bor på en gård utanför Rockhammar eller kanske man ska kalla det ett ZOO med alla möjliga djur och ahr i sommar rivit gamla stallet och bygger helt nytt.
Jag kommer från gotland och gubben från göteborg.
Hund är en stor bit i vårat liv och vi föder upp rottweiler och har haft rasen i 26 år , tävlar aktivt inom både utställningar och bruks.
/AG

Lindha, Moddy, Donna och Zigge

64345-546
Jag har försökt mig på ett litet collage.... :)
Lindha Doverud heter jag och är föreningens ordförande 2007. Jag är uppvuxen i Arboga men flyttade till Lindesberg för 5,5år sedan tillsammans med min man Mattias, då vi köpte en gård strax utanför Lindesberg. Här på Kristinelunds gård har vi rustat, byggt ut och byggt nytt, och nu trivs vi bra här tillsammans med våra 3 hästar, 2 hundar och 1 stallkatt.
Jag läser till socionom på Örebro universitet och har 1år kvar av utbildningen.
De egna hästar som bor i vårat stall är:
-Moddy (Modern Art -95 E: Diaghlyphard), ett fuxfärgat fullblodssto som är dräktig med dressyrhingsten Don Primero, och hon ska föla i April.
-Donna (Donna Summer-06 E: Don Primero-Weltmeyer)ett svart 1,5årigt halvblodssto.
-Zigge (Zing Zing Speed -89 E: Messerschmitt) en brun ridtravare som jag haft i min ägo i 11år.
Förutom de egna hästar så finns här 2stycken innackorderade hästar, Clinton är redan presenterad här. Cloettas presentation kommer snart tror jag.... 
Tack för mig!!

min tur...

64345-545

nu när några har varit modiga och presenterat sig så ska väl inte jag vara sämre,
Jag heter Astrid Carlsson, och är uppvuxen på en gård i vasselhyttan, 3 mil norr om lindesberg, där bor nu min pappa och min gamla häst kvar plus två inhyrda hästar. Jag bor sedan 1 augusti i år inne i Örebro tillsammans med min sambo Mikael och med mig dit har jag min 5 åriga arab, Gazira. Hon är e.Gimmick-Ghazal u.Cindella-Cadyk. Jag har haft henne sen hon var två år och har utbildat henne själv. Vi tränar och tävlar främst i dressyr men även lite hoppning, och har till och med fått lite smak för fälttävlan nu eftersom vi har bana på gården där Gazira nu bor.
Jag pluggar till sjuksköterska på örebro universitet, och hinner för tillfället inte med några andra intressen än ridningen och studierna.
det var nog allt jag kom på just nu...

ZanDay & Jag

image544
Ja! Äntligen, var inte så sams med datorn i dag! Men här kom en bild ändå, fick bli en med ryggen på mig... Men jag tror ni vet vem jag är ändå...
 Jag heter Johanna Klockars är Kassör i föreningen bor med min familj på en liten gård i Aspensäng. Har där mina och min dotter Josefines hästar ZanDay, Freja och Kiwi. ZanDay är ett 5årigt halvblod efter D-Day-Utrillo-Gaspari, Henne har jag tänkt tävla lite dressyr med. Freja är våran 28(!) åriga islänning pigg och glad dam! Kiwi är Josefines `15åriga New Forest. Henne rider hon allt möjligt på, Just nu hägrar Voltige!
Vi har stall hemma på gården som m in man Micke har byggt, Det rymmer 5 hästar. Jag har 2 inhyrda i stallet. När jag inte är i stallet så är jag med min familj eller på jobbet, jag arbetar som Ma/No- lärare på Stadsskogsskolan. Vi har även en liten uppfödning av minigrisar hemma! ibland inne, ibland ute... Just nu går vi i väntans tider, då Stina snart ska ha kultingar... Vi håller osså tummarna då min mamma och pappa har parat sin tik, vilken dag som helst, annars blir det tillökning med en Cavalier till sommaren. Återstår att se. De va allt om mig! Hej!

Lemetex sadel till salu

Brun allroundsadel, Lemetex,  i MYCKET gott skick säljes. Vid bom. Sits 17-17,5". Pris 3800:-, eller bud. Passar relativt rak rygg.

Har ev även en svart France Premiere sadel till salu. Denna är en dressyr sadel, vid bom. 16,5" i sitsen. Mycket skön att rida i! Passar rak/normal rygg. Pris 4000:- eller bud. Mycket gott skick även på denna sadel.

Bilden är på Lemetex sadeln. 070-6214574,
[email protected]  /Maria

image542

Elene o Clinton

Elene o Clinton

Jag hann väl först då :P
Jag heter Elene Pettersson, är född 84 och sitter som supleant i styrelsen 2007. Jag jobbar på äldreboendet Ågården i Lindesberg, är från Nora från början och har ridit sen jag va 6 år. Har ridit på ridskolan Gyttorps Ridklubb i 9 år och haft 3 egna hästar. Den senaste är Surprise som är en halvblod/kallblodskorsning född 04 som jag ridit in och nu lämnat ut på foder till Folkestorp. Jag har min stallplats hos Lindha Doverud (kristinelund) där jag nu har min nya foderhäst Clinton Four Socks. Han är en halvblodsvalak född 2000 och är triangelmärkt. Han är hur go som helst och jag ser fram emot träningar, aktiviteter  och kanske några klubbtävlingar och om vi fortsätter trivas tillsammans så hoppas jag på ett köp. Vi ses allihop! Nu vill jag veta mer om ER!!!

Vem är du?!

Vi har ett litet förlag. Kan inte ni/vi alla medlemar lägga ut bild och namn på er själva och er häst, berätta lite om er och hästen? Vi börjar bli många medlemar, och ser varandra i olika sammanhang. Vore kul att se namn och bild ihop! vem börjar?
 /Johanna och Helena

1:a advent

image540
Här tomtas det för fullt
Både Jesper och Etta är tomtar och väntar på lucia tåget