UNGDOMSSEKTION! Intresserad?

På medlemsmötet var en av punkterna huruvida vi skulle starta en ungdomssektion eller inte.
Eftersom gensvaret var så stort och så många tyckte det var en bra idé så kommer det vara ett möte för de som är intresserade!!!!

Ungdomssektionen kommer ha en egen styrelse och en egen kassa. Vi kommer anordna egna aktiviteter och har redan fått in en massa bra förslag på vad det kan tänkas bli!!

Är du intressead och vill veta mer? Eller vill du bara framföra synpunkter på vad ungdomssektionen kan göra för att klubben skall bli bättre?
Kom då på vårat första möte den 8/10. Mötet börjar kl 18.30 hemma hos mig på Götavägen 7 (stort gult hus). Det skulle vara jättekul om så många som möjligt kunde komma! Tveka inte! Alla under 26 år är hjärtligt välkomna!

Är det något du undrar över? Kontakta Malin Brobäck ,Skicka ett mejl: [email protected] eller ring / skicka ett sms: 070-2083396

UPPDATE: Råkade missa en 0:a , mötet är själcklart den 8/10, alltså inte 8/1!!!!!!!!!!(Måndag v. 41)

image508

Hästlös Ett År ! ;/

Ja som de flesta kanske vet råkade jag ut för en olycka för tre veckor sedan ! Brutet lårben med Operation = Hästlös/Ridlös i ett år minst ! Som sagt det känns lite tungt plus att Ebba tyvärr fick fång i Sommras men min käre far inte trodde mig . Så nu ska Ebbsan troligtvis till Strömsholm för att friskförklaras och köras över till min Moster i Gusselby :) Kusin Ida ska då rida  LilleBusen ! Det känns tungt och veta att jag faktiskt inte kommer kunna tävla madam själv nu när VI äntligen hade kommit framåt.Men samtidigt så fick hon också fång där i mellan efter cupen :( Så men vi får kämpa vidare och själv ska man ut och köra kusins b-ponny (: Det är väl den enda kontakt jag har med hästar , för tillfället då ! Får ju inte rida , inte longera och Bus är inte inkörd !


Men vi överlever förhoppningsvis och troligtvis ser ni oss på tävlingsbanan till hösten igen ! Vi kommer sakna er alla nu under den tid vi inte kommer kunna vara med och rida ! Men Men ..
Många Pussar & Kramar / Manda & Busan ! <3


lokal dressyr

idag var jag och gazira iväg till linde ridskola på deras lokala dressyr, pga att gazira flyttade in till örebro förra helgen har vi inte kunnat träna riktigt som vi borde utan jag körde igenom programmet för första gången i fredags.
men det blev en väldigt lyckad dag ändå, hon gick in i transporten på en gång när vi skulle iväg, tyvärr så var jag lite väl optimistisk med tiden och det tog mycket längre tid än vad jag hade räknat med att ta sig genom örebro. så vi kom till tävlingen 30 min innan start, så det var bara att kasta på utrustningen, värma upp i ca 15 min och sen köra programmet. vi fick 60,67% och jag tror att vi slutligen hamnade på en delad sjunde plats.

Vårt nya föl

När Elin tog Rochelle och flyttade till Varberg kom nog jag i nån sorts kris tror jag, blev tvungen att fylla tomrummet med något......
Det blev en fölunge som heter Mon Amie och som är efter en KWPN import vid namn Vamone, pappan är hittills OKÄND, det lustiga är att när Elin och jag letade häst på hösten -06 så ringde jag på en import som hade så lustig färg och som stod på Eurosable i Jönköping.
Hon hette Vamone och när jag hittade annonsen på mitt föl så stod det att hon var efter Vamone och att pappan var okänd.
Det visade sig att det inte finns någon registrerad betäckning på Vamone på KWPN men att de hade namn och adress på uppfödaren i Holland så nu har jag mailat för att höra om det var så att det är en ren olycka eller att de försökte få henne betäckt men aldrig hann registrera den innan hon exporterades.

Tjejen  som köpte  Vamone köpte en häst men fick två (hon upptäckte inte dräktigheten förrän i december och Mon Amie är född 27 februari).
Jag kände när jag tittat på Mon Amie på film att hon var nog medad till oss.

Mon Amie

Mon Amie

Hrimfaxi hösttävling

För er som är intresserade eller bara nyfikna så håller Hrimfaxi klubb sin årliga hösttävling i helgen (22-23 sep.) i Vassland i Järnboås. Där är det drag och massor av islänningar :-) och ev lite försäljning oxå.
image504

Det här är Faldur, Frustas pappa. Snygg va. MVH Madde ;-)

Där visade de hästrasens mångsidighet.

En del hoppade. den här hästen har tävlat fälttävlan.
image498

Annat som stog på programmet var: färgparad, kadrilj, gångartsstafett, öltölt, en clinic med Atli Gudmundsson från island och så fick man prova på att rida islandshäst.
image499

Här är Atli på en häst från sin egen uppfödning.
image500

Emilia och hennes lika hästtokiga tremänning Selma (ligger det i släkten månne?).
image501
 
Vi slutade dagsutflykten med att hälsa på Selmas shettisföl Lordi. I bakgrunden syns min kusins islänning Vidja.
image502

Jag avslutar med att visa en vårbild på min och Emilias ögonstenar.
image503

Tänkte berätta vad jag gjorde den 9:e september.

Jag var på islandshästens dag i Kumla...
image497

Täcken i stl.145 och 155 säljes

Jag har nu några nytvättade täcken som jag ska sälja.

Täcken stl 155:
Shire vintertäcke, kornblått, kryssjordar.bensnören Fint. 250 kr

Termomaster vintertäcke svart, kryssjordar.bensnören 200kr

Svart och vit rutigt vintertäcke med höga bogveck, snabbspännen fram. Några små hål som lätt lagas. 200kr

Svart regntäcke termomaster. Kryssjordar, bensnören. 200kr

700kr tillsammans

Täcken stl 145:
Svart bomullstäcke med gröna kantband. kryssjordar. Helt och fint. 70kr

Blått regntäcke med foder. Fint skick, EJ kryssjordar. 100kr

150 kr tillsammans

Ring gärna om du är intresserad!
Mvh Mia
0733-24 26 37

Clinic på Strömsholm 3/11 kl 13:00

Vill du följa med på Clinic på Strömsholm den 3/11. 
På plats finns fälttävlansryttaren Magnus Gällerdal med Keymaster, hoppryttaren Ann-Sofie Oscarsson samt i dressyr Kristian von Krusenstierna med Wilson som tillsammans utgör ryttarteamet Ideal Novum. Utöver dessa så visas sits och rörelser på ekipage från Strömsholms ridskola.


Clinicen kommer att ha ryttarens sits och hållning som grundtema. I pauserna kommer Maria Broholmer, kostrådgivare att föreläsa om vikten av att äta rätt före träning. Det bjuds Knäckemackor, dryck och frukt i pauserna.

Anmäl dig till Lindha senast den 16/9 på 070-4217690 eller via föreningsmailen: [email protected]


Enormt mycke TACK !!!

64345-494

Ett STORT TACK till funktionärerna från Nora Ridsportförening och  Lindetraktens HSF som arbetade före, under och efter dressyrtävlingen, alla som inte är medlemmar men ändå hjälpte till i samband med tävlingen och ni som lånade ut utrustning till tävlingen. Ni är ALLA guld värda!!!


Funktionärer...

64345-493

...funktionärer

64345-492

Inför första start instruerar domaren Susanne protokollskrivaren Hannah

64345-491

Trots lördagens regn, blev gräsåkern en perfekt parkering!

64345-490

*

64345-489

Funktionärer, funktionärer

64345-488

Häst på framridningen

64345-487

Prisutdelning LC

64345-486

Här är några av dem som under dagen samsades om sekretariatet

64345-485

Stefan hjälper de tävlande från Linde Ridskola med sista bestyren

64345-484

Det var alltid en större eller mindre skara människor vid procentlistorna

64345-483

Funktionärslunch i gröngräset. Det bjöds på ris och chili con carne och härlig grönsallad

64345-482

Prisutdelning LB

64345-481

Ett samspelt ekipage i Lätt A

64345-480

Prisutdelning LA

64345-479

Här står en Lindetraktare och kollar så att allt stämmer på listorna

64345-478

När det mesta var undanplockat var det bara toaletterna kvar att städa. Usch tänker du... men värre blev det!

64345-477

Det värsta av allt var ju att vi glömt stoppa i tunnorna i "toastolarna"

64345-476
Sist men absolut inte minst fick vi göra det riktiga skitjobbet! Men det hade ju kunnat undvikas om vi hade kommit ihåg att stoppa tunnorna i toan. Men allt kan ju inte gå som på räls......

Tävlingen...

ja ha nu sitter man här, ingen återvändo.... va har vi gett oss in på? klarar vi detta? jaag svävar just nu mellan självklart och flopp!!! Men innerst inne vet jag att vi är redo!
Tack alla som var mede i går och gjorde i ordning! Ur kaoset på morgonen så  såg det sedan bra ut!

Lycka till Idag nu alla funktionärer! Ser fram emot en lång tuff men mkt rolig dag!

Köpes!

Finns det nån som har ponny saker att sälja? främst täcken 125 ev 135 vet ej riktigt strl troligen 125. lädergrimma cob, transportskydd ponny/cob
mvh Johanna
070-3609785

Moddys bebbis klass 1 med 46p

64345-475
Moddys fina avkomma Beauty