Tillbaka från strömsholm

En nervös resa till strömsholm men många tankar i skallen. Lastning gick perfekt trots att hon inte åkt sen jag tog hem henne i januari. Väl på strömsholm var det vänta och vänta och vänta. Tankarna snurrade, men till slut fick vi bli undersökta och fick gå direkt till röntgen. Hon var vinglig och haltade under skritt och trav testerna, men var fortfarade bra om man jämför med hur hon har varit när hon var som aldra värst. Hon fick  sedan lugnande och stog som ett ljus framför röntgenapparaten. Efter ännu mer väntan så fick vi titta på bilderna.

En ben flisa från en halskota stack ut från skelettet, men veterinären visste inte om skadan har funnits sedan tidigare eller om den uppkom när hon gick omkull. Vetrinär Maria berättade att hästar som växer fort och blir stora (höga) kan drabbas av att skelettet blir lite defekt. De kan leva med detta utan att bli påverkade. OM hon nu haft benflisan sen förut så kan det ha blivit en svullnad när hon gick omkull som gjort att hon blivit vinglig och halt. Hon trodde dessutom att hon hade en hälta utöver "det vingliga". Är det inte svullnaden så är det benflisan som lossnat när hon gick ikull och då är det alltså den som trycker på nerverna och då finns inget att göra.....

Fick utskrivet 700 kortisontabletter för att dämpa den eventuella svullnaden. Ska få ca 50 st om dagen(tabl. är egentligen till för människor, därav den stora dosen). Röntgenbilderna ät skickade till en specialist i västerås för nogrannare avläsning. Om ca 1 vecka skall man se förbättring om det är en svullnad, men vet. tyckte vi skulle ge det två för säkerhets skull.

Nu är det bara den långa jobbiga väntan kvar.....

Kommentarer
Postat av: Inger

Håller alla tummar och tår! Ovissheten är jättejobbig samtidigt som det trots allt finns lite hopp (hon har ju blivit lite bättre om jag fattat rätt).Kortisonet smakar tack o lov inte så illa som nästan all annan medicin och det ska inte behöva vara så stora problem att få i henne om hon bara har någon aptit kvar.Ska tänka på er! KRAM!

2007-07-29 @ 15:44:23
Postat av: Mia

Tack Inger! Ja hon har faktiskt blivit lite bättre!!!
Hon äter kortisonet med god aptit, så det funkade bra!

2007-07-30 @ 09:31:01
Postat av: Lindha

Tycker mig för andra dagen se att vingligheten är bättre! Kom igen Lucha!!!

2007-07-30 @ 11:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback